Gesproken TV-ondertiteling voor slechtzienden

Veelgestelde vragen

Aansluiten

 • Waar/hoe sluit je de Go-box aan?

  De Go-box wordt aangesloten tussen de decoder (bijvoorbeeld van KPN of Ziggo) en de TV met de meegeleverde HDMI kabel. De Go-box zit er dus als het ware tussen in en haalt uit dit HDMI signaal de ondertiteling. De Go-box werkt niet samen met tv’s met een interne CI+ module om de zenders te decoderen. Hierbij zal dan in overleg met de TV aanbieder toch een externe decoder moeten worden aangesloten.
 • De Go-box spreekt de ondertiteling niet goed uit. Wat moet ik doen?

  Controleer of de resolutie van de decoder op 1080(p) staat.
 • Hoe sluit ik ook nog bijv. een DVD (Blu-ray/Full HD kwaliteit) speler of een Chromecast aan?

  Dit kan op twee manieren. De handigste is om de DVD speler aan te sluiten op de decoder. Dit kan vaak met een Scart kabel of HDMI kabel. Met de afstandsbediening van de decoder kan dan gekozen worden tussen het TV signaal als bron of de DVD speler als bron. Een andere optie is om een HDMI switch aan te schaffen. Deze switch is o.a. te koop bij verschillende elektronica zaken en kost circa 10-50 euro. Deze switch komt tussen de decoder en de Go-box. Een HDMI switch geeft de mogelijkheid om meerdere bronnen met één HDMI kabel aan te sluiten op de TV via de Go-box. Op de HDMI switch kies je vervolgens welke bron je wilt gebruiken, bijvoorbeeld de decoder TV of DVD of Chromecast. Uiteraard kun je ook af en toe gewoon de kabel op de ingang van de Go-box wisselen als u even met een ander apparaat wilt werken.
 • Kan ik de gesproken ondertitels ook met een koptelefoon beluisteren, zodat de anderen in de kamer alleen de gewone TV horen?

  Dit kan met een koptelefoon met een zogenoemde (3.5 mm) audio plug of draadloos middels bluetooth. Het koppelen van zo’n bluetooth koptelefoon kan via het menu van de Go-box dat wordt weergegeven op het TV scherm. Zoals je de ringleiding doorgaans op de 3.5mm koptelefoon aansluiting van je TV aansluit, zo kun je die ook op de 3.5mm koptelefoon aansluiting van de Go-box aansluiten. Tevens bestaan er zogenaamde streamers die één of meer bluetooth apparaten kunnen ontvangen zoals een telefoon of ook de Go-box.
 • Ik heb zowel een DVD, een Blueray en een Ziggo-decoder die met 3 HDMI kabels aan mijn TV hangen. Hoe moet dat dan?

  De Go-box kan inderdaad maar één HDMI kabel tegelijk ‘afluisteren’. Ofwel er wordt steeds een andere bron in de Go-box gestoken, ofwel er komt een extra kastje (zgn. HDMI ‘selector’ of HDMI ‘switch’) waar alle bronnen op aangesloten kunnen worden en vanwaar er één kabel via de Go-box naar de TV gaat.

Ondertitels via USB

 • Kan de Go-box ook ondertitels van een film op een USB stick voorlezen?

  Ja, dat kan. Hiervoor dien je de USB stick in de USB aansluiting van de decoder te plaatsen (en dus niet in de USB van de Go-box). Met de afstandsbediening van de decoder selecteer je nu als bron USB (ook vaak Mass Storage genoemd) in plaats van TV.

Satelliet tv en Uitzending gemist

 • Werkt het ook als ik via satelliet tv kijk?

  Ja, zolang de satelliet ontvanger maar een HDMI aansluiting heeft naar de TV. De decoder moet op 1080 (p) worden gezet.
 • Ik kijk Uitzending gemist via het menu in mijn smart-TV. Werkt de Go-box daar ook op?

  Nee, helaas niet. De TV haalt in dat geval zelf de video van internet en dat loopt nergens via een HDMI kabel waar de Go-box op zou kunnen ‘afluisteren’.

Updates via USB

 • Kan ik ook updates krijgen zodra die beschikbaar zijn?

  De Go-box zal automatisch updates ontvangen als hij is aangesloten op het internet. Zonder internet kan hij ook een update krijgen door een bestand van onze website op een USB stick te zetten en die in de Go-box te steken.

Verschil Go-box en Webbox

 • Wat zijn de verschillen tussen Go-box en Webbox?

  Tegenwoordig kijken mensen steeds vaker tv op het moment dat het hen uitkomt. Bijvoorbeeld via Uitzending Gemist, Netflix of een DVD. De Webbox is een alles-in-een Audiomaatje, dat alleen ondertiteling voorleest op zenders bij moment van uitzending. Gaat het ook om extra gesproken ondertiteling, van abonnee tv of on demand, dan heb je de Go-box of voordelige Go-box aanvulling nodig. Dus of er een regulier of opgenomen programma opstaat, een DVD of Netflix, de Go-box leest het aan je voor.

Voorlees stemmen

 • Uit hoeveel stemmen kan ik kiezen en welke zijn het?

  Voor het voorlezen van de ondertiteling kan uit meerdere stemmen worden gekozen. In totaal 7, waarvan 3 Vlaamse. De stemmen zijn van Acapela, keuze uit mannen en vrouwen stemmen. De stemmen zijn eenvoudig in te stellen via de afstandsbediening van de Go-box en het TV scherm. Ook worden de menu keuzes zoals je gewend bent op de Webbox uitgesproken.

Go-box aanvulling

 • Hoe werkt het met de Go-box aanvulling?

  Met de Go-box aanvulling kun je de gesproken ondertitels gewoon blijven luisteren via de Webbox, alleen nu voor meer zenders en mogelijkheden. Dit gaat via een draadloze verbinding tussen de Go-box aanvulling en de Webbox. De Go-box aanvulling is een speciale versie van de Go-box, maar veel goedkoper.

Hoe kom ik aan een Go-box?

 • Wil je na het lezen van de informatie de Go-box aanschaffen? Klik dan op de bestelknop. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je de Go-box vergoed willen krijgen dan raden wij je aan de medische gegevens, waarin het restvisus vermeld is, gelijk mee te sturen. Dit versnelt de aanvraag.